Lokale SEO

Investeren in je lokale vindbaarheid kan een goede strategie zijn om je bedrijf en je website beter te positioneren in de markt. Veel bedrijven hebben er immers baat bij om meer klanten uit de omgeving te trekken. Maar wat betekent lokale vindbaarheid precies? Wanneer is het verstandig om hierin te investeren? En hoe pak je dat aan? Allinone Media geeft je antwoord op deze belangrijke vragen en legt je stap voor stap uit hoe jij de lokale vindbaarheid van je bedrijf kunt vergroten.

Zoekmachine positionering

Gelijk naar het SEO onderwerp waar jij naar op zoek bent?

Nog niet bekend met SEO en wil je graag weten wat SEO nou precies is? Vind deze informatie op onze pagina SEO

Wat is lokale vindbaarheid?

Het klinkt als een open deur. Lokale vindbaarheid betekent dat je door je doelgroep in de directe omgeving gevonden wordt. Wanneer we hier wat verder op in zoomen wordt het antwoord iets complexer. Tenzij mensen je bedrijfsnaam al kennen worden de meeste bedrijven tegenwoordig gevonden op internet. Bij het vergroten van je lokale vindbaarheid komt dan ook ‘lokale SEO’ kijken. Ook wel lokale zoekmachine optimalisatie genoemd. 

Deze marketingtechniek wordt gebruikt om zichtbaar te zijn bij potentiële klanten die zoeken met een lokale zoekintentie.

Weten hoe je website er lokaal voor staat? Vraag dan een gratis SEO scan aan.

Lokale SEO om je vindbaarheid te vergroten

Mensen zoeken een specifiek product of een specifieke dienst en ‘Googelen’ daarop. Maar wanneer je bijvoorbeeld een fietsenwinkel zoekt ben je vaak op zoek naar een bedrijf in jouw stad of dorp, dus voer je ook de plaatsnaam in. Zo krijg je bijvoorbeeld een zoekterm als ‘Fietsenwinkel Breda’. Welke zoektermen je uiteindelijk inzet om je lokale vindbaarheid te vergroten zijn afhankelijk van:

  • Het product of de dienst die je aanbiedt
  • Je werkgebied
  • Het zoekvolume op het trefwoord
  • De concurrentie op een zoekterm

Wil je weten hoe potentiële klanten in jouw buurt zoeken en wil je graag persoonlijk advies? Wij staan graag voor je klaar!

Wil je weten hoe potentiële klanten in jouw buurt zoeken en wil je graag persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Waarom zet je in op lokale SEO?

Iedereen met een eigen bedrijf wilt goed gevonden worden. Of je nu een kapperszaak hebt, een klusbedrijf of een woonwinkel. Maar als je online goed gevonden wilt worden ‘in jouw regio’, dan moet je ook een product of dienst hebben waar online lokaal naar gezocht wordt. Door een keyword analyse/onderzoek te doen ‘met bijvoorbeeld Ubbersuggest van Neilpattel’ krijg je inzicht in de relevantie van lokale SEO. 

Daarnaast speelt concurrentie een belangrijke rol in de vraag; Waarom zet je in op lokale SEO? 

Wil je weten of het interessant is voor jouw bedrijf om in te zetten op lokale SEO, wil je zelf je vindbaarheid verbeteren of wil je weten hoe je er nu voorstaat? We helpen je graag en hieronder vind je de mogelijkheden.

Wat is SEO

Wil je weten op welke zoektermen je nu al gevonden wordt en waar er nog kansen liggen? Vraag dan een gratis SEO scan aan!

Concurrentie als reden om te investeren in lokale SEO

Om even terug te pakken op ons voorbeeld van eerder, meer mensen zoeken op het trefwoord ‘fietsenwinkel’ dan op ‘fietsenwinkel Breda’. Maar dat betekent ook dat de concurrentie op dit trefwoord een stuk groter is. En dat maakt het moeilijker om een goede positie te behalen op een trefwoord. Door in te zetten op lokale SEO pluk je zogezegd het ‘laaghangend fruit’, de zoektermen waar minder concurrenten op inzetten en waar je dus vaak makkelijker een goede positie op kunt scoren in Google. 

SEO

Wil je weten hoe je ervoor staat ten opzichte van de concurrent?

Hoe Allinone Media je helpt bij het vergroten van je lokale vindbaarheid

Allereerst kijken we naar wat je al hebt. Op welke lokale trefwoorden scoort je website al? En kunnen we deze pagina’s verbeteren? Onze consultant gaat met je in gesprek om jouw wensen in kaart te brengen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan producten of diensten waar je (meer) op in wilt zetten. Of hoe je benaderd wilt worden door potentiële klanten. Op basis van je huidige situatie kan ook een inschatting gemaakt worden van de kosten. We maken altijd een offerte op basis van het beste resultaat dat we in jouw situatie kunnen bieden. Na akkoord zetten we de volgende methoden in om jouw online vindbaarheid te vergroten:

  • Analysetools zoals SemRush om de huidige positie van je website te bepalen
  • Linkbuilding op hooggewaardeerde websites
  • Pakkende SEO content die aansluit bij jouw doelgroep
  • Technische aanpassingen aan de website waar nodig

Wil je weten waar jouw kansen liggen met de inzet van lokale SEO? Neem contact op, plan een gratis kennismaking in, bezoek onze pagina SEO cursus of vraag een gratis SEO scan aan zodat je weet hoe je er nu voorstaat!  

Gratis SEO Check

Ontvang de gratis seo scan.

Vraag in 4 stappen uw gratis SEO check aan.

Hoger komen in Google?

Laat je gegevens achter en ontvang onze Whitepaper direct Gratis in je mailbox!