Linkbuilding

Linkbuilding, het is onlosmakelijk verbonden met online marketing maar wat is het nu eigenlijk? En waarom zou jij er als ondernemer in moeten investeren? Het zijn twee belangrijke vragen die veel bedrijven bezig houdt. Linkbuilding kost geld en in veel gevallen is het niet echt duidelijk wat je er nu voor terugkrijgt. Daarnaast heeft linkbuilding de afgelopen jaren aan geloofwaardigheid ingeboet omdat veel marketingbureaus zelf niet zo goed weten hoe ze linkbuilding effectief in kunnen zetten. Daarom deze beknopte, heldere uitleg over linkbuilding. We proberen je niets te verkopen maar hopelijk kun je aan het eind van dit artikel zelf beoordelen of linkbuilding past bij de doelstellingen van jouw onderneming.

Linkbuilding als onderdeel van je SEO strategie

Misschien ben je al bekend met SEO maar we geven je toch even een korte opfrisser. SEO staat voor Search Engine Optimization en bestaat uit verschillende technieken met als doel het verhogen van jouw posities binnen zoekmachines als Google. Voor een goede SEO strategie moeten verschillende onderdelen goed op elkaar zijn afgestemd. Denk daarbij aan de techniek van de website, de content op en rondom je website in de vorm van productinformatie, blogs en zogenoemde landingspagina’s. Daarnaast krijgt je website waarde op basis van het aantal links die vanuit andere websites naar een pagina op jouw website linken. Waarom? 

Stel dat je een aannemer nodig hebt voor de verbouwing van je huis. Wie schakel je dan in? Iemand die je via een reclame bent tegengekomen of een vakman die je wordt aanbevolen door een bekende? Of beter nog, door meerdere bekenden? Links werken op dezelfde manier, hoe meer websites links naar jouw website sturen, des te meer zoekmachines als Google jouw website als autoriteit op een bepaald onderwerp gaan zien. Dit is het principe achter de linkbuildingtechnieken die marketingbureaus gebruiken.

Gratis Scan van je online activiteiten?

  *We komen zo snel mogelijk in contact.

  Hoeveel autoriteit heeft jouw website al op gebouwd?

  Vul het contactformulier links in en wij gaan de waarde 'autoriteit' van je website onderzoeken. We kijken naar de aantal verwijzende domeinen, het aantal links totaal en welke links de naam follow of nofollow bevatten. Waarom Allinone Media inschakelen voor je online marketing?
  • Wij zorgen voor topposities in Google
  • Besparen je tijd en ontzorgen je
  • Één aanspreekpunt voor al je online marketing
  • Wij zorgen voor resultaat

  Maar werkt het?

  Het principe is nu duidelijk. Maar hoe werkt de techniek van linkbuilding dan? En werkt het eigenlijk wel? Je hoort immers regelmatig verhalen van ondernemers die voor veel geld linkbuilding hebben afgenomen en daar nauwelijks resultaat voor terug hebben gekregen. 

  Laten we beginnen met het feit dat er meerdere soorten van linkbuilding zijn. Grofweg kun je drie vormen onderscheiden:

  • Startpagina’s. Het aanmelden bij startpagina’s is goedkoop en levert snel veel links op. De waarde van deze links is echter, net als de winst, erg laag.
  • Blogs op externe websites. Originele artikelen op externe websites, vaak een webservice die verschillende domeinen beheert. De waarde van deze websites kan uitstekend zijn maar wekelijks meerdere, originele blogs schrijven is erg arbeidsintensief.
  • Gastartikelen. Links vanuit gastartikelen krijgen de hoogste waarde maar kosten vaak geld om te mogen posten. Bovendien gaat dit proces veel trager omdat je veel minder links verzameld.

  Wat zijn jouw groeiambities?

  Wij kijken graag naar de mogelijkheden

  Een goed backlinkprofiel, dat is de verzameling van alle links die vanuit externe bronnen naar jouw website linken, bestaat uit een combinatie van kwaliteit en kwantiteit. Gelukkig verschuift de norm steeds meer naar kwaliteit omdat algoritmes van zoekmachines continue in ontwikkeling zijn. Of linkbuilding effectief is hangt af van de kwaliteit van de websites vanwaar de links verstuurd worden, de kwaliteit en originaliteit van de content waar de links in verwerkt zijn en de trefwoorden waar je op inzet. 

  Laat ons je helpen om een ingewikkeld verhaal eenvoudiger te maken

  We kunnen nog uren doorgaan over linkbuildingtechnieken. En dat doen we dan ook graag in een persoonlijk gesprek. We kunnen je voorbeelden geven en uitgebreid de tijd nemen om je vragen te beantwoorden. Maak daarom vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismaking!

  Wij gebruiken meerdere tools om de resultaten te meten

  Doordat wij gebruik maken van meerdere tools kunnen wij heel goed laten zien wat de resultaten zijn. Wij zijn een resultaat gedreven online marketing bureau en gaan voor goud. Je weet wat ze zeggen meten is weten en daardoor kan je het beste bijsturen waar nodig.

  Wij maken gebruik van:

  • Analytics
  • Google data studio
  • Google search console

  Hebben wij je interesse gewekt?

  Ons online marketing bureau gaat voor goud! Hoe zit dat bij jullie bedrijf?

  Klanten over Allinone Media

  • Het is met Allinone Media prettig communiceren.
   Voor ons bedrijf was het nodig een nieuwe website te laten maken.

   De website is vernieuwd en de communicatie was zeer prettig. Tijdens de bouw heb ik kunnen meekijken en werd er ‘waar nodig’ aanpassingen gedaan. Ook is de vindbaarheid onder de loop genomen en nu sta ik ‘in een zeer korte tijd’ met wrap bedrijf bovenaan in google.

   De eerste aanmeldingen via mijn site zijn binnen en ik zal Allinone Media dan ook zeker aanraden.

   Dennis Staaij
   Signwrap
  • Allinone Media is erg begaan met de klant en luistert echt naar de wensen.
   Ze hebben ons perfect geholpen met het vernieuwen van onze webshop.

   Zeker aan te raden

   Youri Hoppenbrouwers
   TOP CULTURE CLOTHING
  • Allinone Media is een fijn bedrijf om mee samen te werken. Wij werken nu een korte tijd samen en ik zie de posities in Google Stijgen. Wij staan nu met alle zoektermen op de eerste pagina en met een paar zoektermen in de top 3. Wij hebben gekozen om klein te beginnen en zijn begonnen met een kleiner pakket . Nu wij weten dat het ook echt zorg voor een betere vindbaarheid en nu wij de eerste nieuwe klanten hebben ontvangen via de website; gaan wij meer investeren om nog betere resultaten te behalen.

   Kort samengevat: Allinone Media geeft een goed en eerlijk advies, de prijs kwaliteit verhouden is uitstekend, wij krijgen ieder kwartaal een overzicht van de resultaten en we hebben de eerste nieuwe klanten mogen ontvangen.
   Een aanrader dus!

   Murat
   Zoom Optiek

  Heb je vragen over onze dienstverlening?

  Neem gerust contact met ons op

  Wij kijken graag met je mee welke mogelijkheden we zien en welke kansen er zijn. Vervolgens leggen wij het ‘tijdens een gratis adviesgesprek’ zo uit dat je ook begrijpt wat we doen en wat er nodig is om meer rendement te halen uit je online kanalen.

  Wacht niet langer, neem contact met ons op en laat vandaag het begin zijn van jouw online succes!