Met Google Ads hoger in google komen!

Iedereen wil met zijn website hoger in Google komen en omdat iedereen het wil; wordt dit ook steeds lastiger. Op deze pagina vertellen we je meer over Google Ads. Waarom is het een mooie tool, wat kost Google Ads en ga je het zelf doen of besteed je het uit.

Wat te verwachten?

Daag jij ons uit?

Benieuwd hoe wij van jouw online kanalen een succes maken?

Daag jij ons uit?

Benieuwd hoe wij van jouw online kanalen een succes maken?

Google Ads

Google Ads is adverteren in Google en werd voorheen Google Adwords genoemd. Op het moment dat wij professionals het hebben over Google Ads, dan hebben wij het ook wel over SEA ‘ Search engine advertising’.  

Zoekmachine positionering

Op deze pagina kom je meer te weten over de volgende onderwerpen

Wat is Google Ads?

Google Ads is één van de manieren om bovenaan in Google te staan. Je adverteert dan in feite op Google en je kan direct zichtbaar zijn voor jouw klanten. Je betaalt hierbij niet per maand, maar per bezoeker en de kosten hiervan zijn heel afhankelijk van de branche waarin je zit. Hoe sterker de concurrentie hoe meer je betaalt per klik. Daarnaast speelt de inrichting van je website ook een belangrijke rol meer hierover vind je verder op deze pagina. 

Google Ads

Wil je jouw Google Ads uitbesteden?

Waarom Google Ads?

Google Ads is een hele mooie manier om direct bovenaan in Google te staan. Daarnaast heb je natuurlijk meerdere voordelen. We sommen er een paar op:

  • Direct bovenaan in Google staan
  • Direct meer leads/verkopen
  • Met Google Ads kan je sturen naar conversie
  • Met Google Ads adverteer je op Google en partnersites
  • Je bereikt een bredere doelgroep
  • Je kan het inzetten op jouw gewenste momenten 

Wil je weten hoe potentiële klanten in jouw buurt zoeken en wil je graag persoonlijk advies? Wij staan graag voor je klaar!

Wil je weten hoe potentiële klanten in jouw buurt zoeken en wil je graag persoonlijk advies? Wij staan voor je klaar!

Direct meer leads

Als je op een korte termijn meer potentiele klanten wilt bereiken en meer leads of verkopen wilt genereren, dan is Google Ads daar een uitstekende tool voor. Iemand die namelijk op zoek is naar een product of dienst gaat zoeken via het internet. Daarnaast is Google de meest gebruikte zoekmachine in Nederland. Rond de 90 % van de internetgebruikers in Nederland gebruikt Google.

Bron: Statscounter

Met Google Ads kan je sturen naar conversie

Met Google Ads kan je de campagne zo instellen dat de zoektocht en de weg van potentiële klanten wordt bekeken. Zo kan je met conversie maximaliseren direct sturen naar ‘jouw ingestelde’ conversie. 

Je bereikt een bredere doelgroep

Door je Google Ads juist in te stellen en gebruik te maken van verschillende zoekwoorden types bereik je al snel mensen op zoekwoorden waar jezelf niet zomaar aan zou denken. Gebruik je namelijk het type breed zoeken, dan zal je veel meer mensen bereiken.

Letterlijk geciteerd vanuit Google: Een zoekwoordoptie waarmee uw advertentie wordt weergegeven wanneer gebruikers zoeken naar dat zoekwoord, varianten hiervan en andere gerelateerde onderwerpen. 

Meer informatie over de zoekwoordtypes vind je op de support pagina van Google

Wat kost Google Ads?

Zoals hierboven aangegeven is dit voor ieder bedrijf verschillend. Wel kan je het ongeveer verdelen in 3 groepen:

  • Bij een niet concurrerende branche betaal je ongeveer tussen de € 0,20 en de € 1,20 per klik
  • Bij een beetje concurrerende branche betaal je ongeveer tussen de € 3,50 en de € 5,00 per klik
  • Bij een concurrerende branche betaal je ongeveer tussen de € 8,00 en de € 16,00 per klik

 

Naast dat het branche afhankelijk is wordt er ook meegenomen hoe kwalitatief de pagina is waar bezoekers op landen. Zoekt iemand bijvoorbeeld naar een elektrische fiets en landen ze op een pagina voor een stadsfiets, dan zal de kwaliteitsscore lager zijn en betaal je meer. Je hebt ook de kans dat je minder getoond wordt aangezien je advertentie minder relevant is dan een advertentie waar de bezoeker wel landen op een relevante pagina (elektrische fietsen). Als je Google Ads een paar maanden hebt draaien kan je de kwaliteitsscore bekijken. Zo weet je welke verbeteringen je op de website kan doorvoeren 

Google Ads

Klinkt dit te complex of heb je geen tijd om je te verdiepen in Google Ads? Wij geven je graag advies en kunnen je Google Ads campagne zo inrichten dat je hiermee de juiste doelgroep bereikt tegen een lagere kosten! Meer weten over het uitbesteden van je Google ads? 

Hoger komen in Google?

Laat je gegevens achter en ontvang onze Whitepaper direct Gratis in je mailbox! 

Gratis SEO Check

Ontvang de gratis seo scan.

Vraag in 4 stappen uw gratis SEO check aan.